Oppdatering nummer 1

Simchat Torah (siste dag av løvhyttefesten) er en helligdag som også sekulære jøder (de fleste av dem) elsker. Det er da jøder går ut i gatene med torahrullene, danser og synger, og mange troende fra hele verden blir begeistret og synger og danser sammen med jødene.

Alt dette skjer hvert år, men ikke dette året, på Simchat Torah, sist sabbat (7. oktober 2023).

Denne sabbaten var annerledes. En sabbat med ødeleggelse og tilintetgjørelse.

Tusenvis av terrorister krysset grensen fra Gaza og strømmet inn i Israel fra sjøsiden, fra luften (droner) og fra land. De ødela separasjonsgjerdet og brøt seg inn i boligområder nær Gaza, i kibbutzer, landsbyer og byer som Sderot, Ofakim og Ashkelon.

De tok seg inn i bosetningene, brøt seg inn i husene og drepte barn, kvinner og menn.

Natten før hadde tusenvis av unge mennesker i alderen 22-40 år en stor fest på en åpen plass i nærheten. Festen skulle avsluttes kl. 06.30, men på det tidspunktet ble de plutselig rammet av tusenvis av raketter, og tusenvis av terrorister begynte å skyte og drepte disse unge menneskene, misbruke de skadede og ta gisler.

I skrivende stund er det enda usikkerhet. Vi vet bare at det er en katastrofe, men har ikke fått forståelse av omfanget.

På søndag begynner hæren å rekruttere reservesoldater.

Det er sant at vi er i dyp smerte. Sorgen er stor. Jeg kan sammenligne Israel med en såret løve for øyeblikket. Men en såret løve vil kjempe og forsvare seg enda taprere når hele verdens Herre står ved dens side.

Jeg vil minne oss alle om ordene fra Jeremiaboken:
«Ve! Stor er denne dagen, den har ikke sin like. Det er en trengselstid for Jakob, men han skal bli frelst fra den…», Jeremia 30,7.

Verdens skaper står med det folket han har utvalgt. Han var, er og vil alltid være med Israels folk, som det står skrevet:
«For jeg er med deg, sier Herren, og vil frelse deg. Jeg gjør ende på alle folkeslagene som jeg har spredd deg imellom, men deg gjør jeg ikke ende på. Jeg tukter deg med rette og lar deg ikke slippe straff.» Jer 30,11.

Og noe personlig for enhver troende som elsker verdens Herre, hele verdens Herre, som skapte hver flue, hver plante og hvert lille frø. Han er den samme Gud som ser inn i våre sjeler, særlig når hver sjel er en del av han og tilhører ham.

Og med hensyn til IDF? Som David sa det:
«Uten blod av falne, uten fett av krigere vendte aldri Jonatans bue tilbake eller Sauls sverd umettet hjem…», 2 Sam 1,22.

Verdens skaper er i leiren, blant soldatene!

Kom, la oss be!
Gud i det høye, som bor i styrke, fredens konge, se ned fra din hellige bolig og velsign soldatene i våre militære styrker, som risikerer sine liv for fred på jorden. La alle jordens mennesker vite at herredømmet er ditt og at ditt navn inspirerer til ærefrykt hos alt du har skapt – og la oss alle si: Amen!

Må velsignelser fra Den høyeste være over deg, din familie og ditt fellesskap!

Fra Zions land og Jerusalem by. Din bror i troen, Mordechai ben Yaakov

DONATE

The gifts of our friends make the work of the Sabra Fund possible.

No amount is too small – they all add up!

Subscribe to our newsletter

Sabra’s newsletters will provide you with insights on the weekly Torah portion, the Jewish holidays,
and other topics of interest to people who believe the holy Scriptures are the words of the Creator. 

Skip to content